Сүт қатылған жарма көжесі

2 часа 40 минут и  2 порции


Описание

Сүт қатылған жарма көжесі - қазақ ұлттық тағамы

Способ приготовления

  • 1.Арпа немесе күріш жармасы жуылып, 2-3 сағат суда жібітіледі.
  • 2.Содан соң жармаға бетін жауып тұратындай етіп ыстық су құйылады да, отын басып, бүлкілдетіп қайнатады.
  • 3.Біраздан соң жарма суды бойына сіңіріп алады. Бұл онын піскенін көрсетеді.
  • 4.Жарма піскен соң ірі көзді үккіштен өткізілген сәбіз, жуылған жүзім, қант, татымына қарай тұз, сары май қосып, үстіне қайнаған сүт құяды.
Asylzhanka
рейтинг: 278
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Сүт қатылған күріш көже

Сүт қатылған күріш көже - қазақ ұлттық cүттен дайындалатын сұйық тағамы.

00:402
AsylzhankaРейтинг 278
Сүт қатылған тары көже

Сүт қатылған тары көже - сүттен дайындалатын қазақ ұлттық тағамы.

00:454
AsylzhankaРейтинг 278