Қазақша кеспе

55 минут и  6 порций


Ингредиенты

Описание

Қазақша кеспе - қазақ ұлттық тағамы

Способ приготовления

  • 1.Қой еті жіңішкелеп туралады.
  • 2.Сақиналап туралған пияз қосылып, табадағы қыздырылған майға қуырылады. Томат пастасы салынады. Тұздалап, бұрышталады. Аздап сорпа құйылады. Сөйтіп табаның қақпағы жабылып бұқтырылады.
  • 3.Ұңға шикі жұмыртқа жарылады да, тұзды су құйыла отырып, қамыр иленеді. Оған 15-20 минут табақ төңкеріліп қойылады.
  • 4.Содан соң күлшелерге бөлінеді де, ұн себелей отырып, оқтаумен жазылады. Содан соң сәл дегдітіп, шаршылап (4х4 см) кесіледі. Тұзды суға салып пісіріледі.
  • 5.Су бетіне қалқып шығысымен кепсермен сүзіп алынады да сапар кесеге салынып, үстіне етті тұздық құйылады да дастарқанға әкелінеді. Етті тұздықтан бұрын бөлек ыдысқа бұқтырылған капуста да салуға болады.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Қазақша сорпа

Қазақша сорпа - қазақ ұлттық тағамы

00:654
AsylzhankaРейтинг 281
Сүт кеспе

Сүт кеспе - қазақ ұлттық тағамы

00:154
AsylzhankaРейтинг 281
Кеспе с мясом

Кеспе с мясом или домашняя лапша - блюдо, любимое многими. Баранина легко заменяется кониной или...

01:004
VkusnotaРейтинг 1429
Кеспе с птицей

Кеспе с птицей - первое блюдо казахской национальной кухни. Чаще всего лапшу в этом блюде...

00:603
VkusnotaРейтинг 1429
Салма

Салма - вариант первого блюда, обязательными ингредиентами которого являются мясной бульон и тесто.

00:404
VkusnotaРейтинг 1429
Сорпа по-казахски

Сорпа - мясной бульон - вкуснейшее блюдо, просто в приготовлении и полезно.

01:404
VkusnotaРейтинг 1429