Ішек-қарын қуырдағы

2 часа 10 минут и  6 порций

Ингредиенты

Описание

Ішек-қарын қуырдағы - қазақтың ұлттық тағамдарының бірі.

Способ приготовления

  • 1.Бүрі пышақпен әбден қырылып, жақсылап тазартылған қарын тұздалып, кастрюльге салынады. Үстіне салқын су құйылып, отқа койылады. Отты барынша күшейтіп тез арада қайнатылады да, лавр жапырағы салынып бұрышталады.
  • 2.Содан кейін отты азайтыңқырап 1.5 сағаттай бүлкілдетіп қайнатылады. Қайнаған соң сүзіп алынып, суытылады да ұсақтап (төртбұрыштап) туралады.
  • 3.Құйрық май қыздырылған табаға төрт бұрыштап туралған өкпе салып 20 минут қуырылады да аздан соң төртбұрыштап туралған жүрек, қой еті қосылып, бөрі тұздалады да одан әрі қурыла береді.
  • 4.5 минуттан кейін манағы туралып қойған қарын салынады.
  • 5.Сонан соң тағы 10 минут қуырылып, төртбұрыштап туралған бауыр, сақиналап кесілген пияз салынады да, үстіне сорпа құйылып, ыдыстың қақпағы жабылады. Сөйтіп дайын болғанша пісіріледі.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Мәнті
1 час 20 минут
Наурыз коже
3 с половиной часа

Похожие рецепты

Асқабақ қосқан ет мәнті

Асқабақ қосқан ет мәнті - қазақ ұлттық тағамы

00:5561
AsylzhankaРейтинг 281
Белдеме - Седло барашка

Белдеме - традиционное казахское блюдо.

02:155
AsylzhankaРейтинг 281
Наурыз коже

Наурыз коже - традиционное блюдо, которое мы готовим на наурыз. В нем должно быть 7...

03:30
AsylzhankaРейтинг 281
Белдеме

Бұл қой етінен дайындалатын тағам.

00:504
AsylzhankaРейтинг 281
Қазақша ет

Қазақша ет - қазақ ұлттық тағамы

03:0062
AsylzhankaРейтинг 281
Белдеме (седло барашка)

Белдеме (седло барашка) - традиционное мясное блюдо в казахской кухне.

00:506
VkusnotaРейтинг 1429