Белдеме

50 минут и  4 порции


Описание

Бұл қой етінен дайындалатын тағам.

Способ приготовления

  • 1.Оны дайындау үшін қой ұшасының белдемесі жамбастың алғашқы қабырғаға дейін омыртқаны қуалай бөлініп алынады.
  • 2.Сыртқы шандыры тілініп алынып тасталады да, тұздалып, бұрышталады. Сөйтіп табадағы майға салынады да, қуыру шкафында қуырылады.
  • 3.Піскеннен кейін омыртқа еттері сылынып алынады, туралып гарнир үстіне салынады. Помидор, қияр және петрушка сабақтарымен әсемделеді.
  • 4.Гарнир ретінде күріш ботқа пайдалануға болады.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями

С этим блюдом можно приготовить

Мәнті
1 час 20 минут
Құймақ
40 минут

Похожие рецепты

Асқабақ қосқан ет мәнті

Асқабақ қосқан ет мәнті - қазақ ұлттық тағамы

00:5561
AsylzhankaРейтинг 281
Белдеме - Седло барашка

Белдеме - традиционное казахское блюдо.

02:155
AsylzhankaРейтинг 281
Наурыз коже

Наурыз коже - традиционное блюдо, которое мы готовим на наурыз. В нем должно быть 7...

03:30
AsylzhankaРейтинг 281
Ішек-қарын қуырдағы

Ішек-қарын қуырдағы - қазақтың ұлттық тағамдарының бірі.

02:106
AsylzhankaРейтинг 281
Қазақша ет

Қазақша ет - қазақ ұлттық тағамы

03:0062
AsylzhankaРейтинг 281
Белдеме (седло барашка)

Белдеме (седло барашка) - традиционное мясное блюдо в казахской кухне.

00:506
VkusnotaРейтинг 1429