Қазақша сорпа

65 минут и  4 порции

Ингредиенты

Описание

Қазақша сорпа - қазақ ұлттық тағамы

Способ приготовления

  • 1.Қой еті әрбір кесегі 30-45 грамнан келетіндей етіліп кесідіп, сүйегі болса шабылады. Кастрюльге салып, үстіне су құйылады да 30-45 минут қайнатылады.
  • 2.Бір қайнаған соң еттің өалын көбігі кастрюльдің бір бұрышына жиналады. Оны сүзіп алып тастау керек. Ал сұйықтау көбігін сапырып таратқан жөн.
  • 3.35-45 минут қайнағаннан кейін үстіне жуылып, тазартылған күріш салынып, тағы да осынша уақыт қайнатылады. Сәбіз қосуға да болады. Ұсақтап туралған құйрық, жеке ыдысқа шала қуырылған пияз, лавр жапырағы қосылып, тұздалады.
  • 4.Піскен ет зерен кесеге немесе шұғғыл табаққа салынады да үстіне сорпа құйылып, қатық қосылады. Ұсақтап туралған көк себіледі.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Қазақша кеспе

Қазақша кеспе - қазақ ұлттық тағамы

00:556
AsylzhankaРейтинг 281
Сүт кеспе

Сүт кеспе - қазақ ұлттық тағамы

00:154
AsylzhankaРейтинг 281
Кеспе с мясом

Кеспе с мясом или домашняя лапша - блюдо, любимое многими. Баранина легко заменяется кониной или...

01:004
VkusnotaРейтинг 1429
Кеспе с птицей

Кеспе с птицей - первое блюдо казахской национальной кухни. Чаще всего лапшу в этом блюде...

00:603
VkusnotaРейтинг 1429
Салма

Салма - вариант первого блюда, обязательными ингредиентами которого являются мясной бульон и тесто.

00:404
VkusnotaРейтинг 1429
Сорпа по-казахски

Сорпа - мясной бульон - вкуснейшее блюдо, просто в приготовлении и полезно.

01:404
VkusnotaРейтинг 1429