Қуырған бидай

20 минут и  3 порции

Описание

Қуырған бидай - көшпелі халықтың дастарқанынан үлкен орын алған ұлттық тағам.

Способ приготовления

  • 1.Қуыру үшін үлкен жайпақ табаққа салынған бидай арасындағы бөгде заттардан тазартылады. Бірнеше рет желпіп, жылы сумен жуылады.
  • 2.Қазан отқа қойылып, ұсақтап туралған құйрық май шыжғырылады. Шыжығы сүзіп алынады. Май қайнай бастағанда үстіне дайындалған бидай салынып қуырылады.
  • 3.Ол әбден қызғанша араластырылады да одан кейін қазанның қақпағы жабылады. Содан соң жиі көзді кепсермен араластырыла отырып қуырылады.
  • 4.Дұрыс қуырылған бидай қызыл күрен түсті, хош иісті келеді. Ол зерен кесеге салынып, шай дастарқанына қойылады. Үстіне ыстық сүт құйып жеуге де болады.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Жент

Жент - қыста қатпайтын, жазда бұзылмайтын әрқашан дәмі мен нәрін сақтайтын, соған орай көшпелі халықтың...

00:155
AsylzhankaРейтинг 281
Жент

Жент - своего рода десерт казахской национальной кухни, готовящийся из талкана (перемолотых зерен проса -...

00:301
AsylzhankaРейтинг 50
Чизкейк -20 лет независимости

Этот, казалось бы, американский десерт, приобрел вкусовую независимость и по-особенному зазвучал на казахстанских просторах. И...

bon-appetitРейтинг 2