Бозбаш

85 минут и  5 порций


Ингредиенты

Описание

Әзірбайжандардың тұрмысындағы анағұрлым дәстүрлісі тағамдары болып қала береді. Қазірге дейін ауылдық жерлерінде тандырда пісірілген бидай ұнынан жасалған нанды ұнатады. Сонымен қатар, ұзыншақ болып келетін чурек-фэтир, көп уақыт сақтауға болатын жұқа нан – лаваш пісіреді. Бозбаш - ол да әзірбайжан ұлттық тағамы.

Способ приготовления

  • 1.Қой еті жақсылап жуылады. Әрбір кесегі 30-40 грамнан келетіндей туралады. Кастрюльге салынып, үстіне су құйылады (ол суға ет толық батып жатуға тиіс). Тұздалып отқа қойылады. Қайнағаннан кейін бетіне шыққан көбігі алынады.
  • 2.Екінші кастрюльге алдын ала іріктеліп, жуылған бұршақ салынып, үстіне 2-3 кесе салқын су құйылады да отты басыңқырап қойып, қайнатылады.
  • 3.Шамамен бір сағат өткен соң бұршақ пісіп жатқан кастрюльге бірінші кастрюльдегі піскен ет салынып, сорпа құйылады.
  • 4.Ұсақтап туралған пияз, картоп, алма, соңдай ақ томат пюре салынады. Тұздалып, бұрышталады. Содан кейін кастрюльдің қақпағы жабылып, жарты сағаттай бұқтырылады.
  • 5.Піскен бозбаш дастарқанға әкелерде тарелкаға құйылып, үстіне көк себіледі.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Жульен

Жюльен — это очень вкусно, кроме того вовсе не сложно.

00:602
МагияКухниРейтинг 439
Крем-суп из тыквы с крабами

Попробуйте мягкий, нежный, густой и аппетитный тыквенный крем-суп с крабами.Тарелочка такого сытного и питательного супчика...

00:604
МагияКухниРейтинг 439
Огуречный суп

Огуречный суп - прекрасное разнообразие к Вашему столу

01:002
МагияКухниРейтинг 439
"Әсіп" тағамы

"Әсіп" тағамы

01:002
МагияКухниРейтинг 439
Суп–пюре из брокколи с гренками

Нежный, легкий и очень вкусный суп.

4
Жазира МырзабековаРейтинг 0