Орамша ет

2 часа 10 минут и  5 порций


Описание

Орамша ет - қазақ ұлттық тағамы

Способ приготовления

  • 1.Ұнның үстіне сары май салынып, тұз езілген су құйылып, біркелкі массаға айналғанша араластырылады да, қамыр иленеді. Содан соң 2,5-3 сағат ылғал орамалмен жауып тасталады.
  • 2.Ұнның үстіне сары май салынып, тұз езілген су құйылып, біркелкі массаға айналғанша араластырылады да, қамыр иленеді. Содан соң 2,5-3 сағат ылғал орамалмен жауып тасталады.
  • 3.Алдын ала дайындалған табаға немесе арнайы формаға қалындығы 6-7 миллиметр етіліп қамыр жайылады. Оның жиектері табаның немесе форманың кенересінен асып жатуы тиіс. Әлгі жайылған қамырдың ортасына фарш салынып, беті қалындығы әлгіндей (бірақ диаметрі кіші) қамырмен жабылады. Жиектері қаусырылып, жабыстырылады. Ортасынан саңылау жасалынады. Ол қамыр «тығынмен» тығылады.
  • 4.Бетіне май жағылады да ылғал қағазбен жабылып, қуыру шкафында 1-1,5 сағат қуырылады. Содан соң манағы қамыр «тығын» алынып, соның орнына сорпа құйылады да, жатры сағат тағы да қуыру шкафына қойылады.
  • 5.Піскеннен кейін «орамша ет» деп аталатын бұл қаусырма әркімнің қалауынша әр түрлі мөлшерде кесіледі. Ол ыстықтай да, суықтай да желіне береді.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Бешбармак из красной рыбы

Поскольку детство мое протекало на берегах Урала, знаю, что бешбармак из красной рыбы - фирменное...

00:4551
AsylzhankaРейтинг 281
Мясной рулет орама

Орама (мясной рулет) - традиционное казахское блюдо, впрочем, встречающееся также в кухне Средней Азии. Это...

00:906
AsylzhankaРейтинг 281
Бешбармак

Бешбармак, как справедливо пишет Википедия, или бесбармак (каз. — ет, бесбармақ, бешбармақ) — одно из...

03:005
VkusnotaРейтинг 1429
Бешбармак (мясо по-казахски)

Ингредиенты: 1 кг конины или говядины казы - 1 шт. лук репчатый - 1 шт....

1
miraРейтинг 1
Орама по-казахски

Орама - так называем мы мясной рулет. В мясной фарш, чтобы он был сочней, мы...

00:605
VkusnotaРейтинг 1429
Печень с курдюком

Печень с курдюком или казакша Құйрық-бауыр - вкусная и легкая в приготовлении закуска.

VkusnotaРейтинг 1429